Show More

Boston Common Garage

A number of years ago the City of Boston upgraded its underground parking facility, which was in need of structural repairs. Renovations to the facility included the design of new pedestrian pavilions along the Commons, an electronic entry identifier, interior illuminated overhead directionals, column locators, historic map directories and identifiers at the elevators and stairs.

 

Architectural details, such as the compatibility with historic fencing, the incorporation of interior ambient lighting and the durability of materials, were critical elements in the wayfinding program.  Four pictorial icons were designed to help orient visitors to the environment above, and bold primary colors were used in the sign elements to reinforce the three levels of parking in the garage below.

© 2019 by TopDog Design. Proudly created with Wix.com